Aios Talentenklas

Academie Medisch Specialisten

Sommige aios, pas gestarte medisch specialisten en fellows hebben voor en tijdens hun opleiding al managementvaardigheden ontwikkeld. Voor deze doelgroep is er de Talentenklas, waarvan inmiddels twee edities hebben plaatsgevonden. Vanwege de grote belangstelling is op 16 juni 2016 de derde Talentenklas gestart en de vierde editie begint op 19 januari 2017. Je kunt je nu inschrijven voor de vijfde.

14 sep 2017
Aios Talentenklas Omgeving Utrecht

De Talentenklas is bedoeld voor aios, pas gestarte medisch specialisten en fellows die aantoonbare interesse in en talent hebben voor leiderschap en organisatie, en van wie de opleider achter deze talentenontwikkeling staat. Er is jaarlijks plaats voor 20 talenten.

Programma
Het programma start met een assessment over jouw werk- en leiderschapsstijl. Hierna volg je vier modules van drie dagdelen. Tussendoor train je je managementvaardigheden tijdens de workshops ‘Persoonlijk leiderschap’ en ‘Effectief Communiceren, beïnvloeden & conflicthantering’, maak je opdrachten (zelfstandig en in kleine groepen) èn krijg je begeleiding door intervisie. De rode draad van de leergang is het thema ‘groei naar leiderschap’. Centraal staat de eigen ontwikkeling, het vergroten van kennis, visieontwikkeling en het leren van de ervaring van anderen, zowel van de docenten als van je medecursisten.

Organisatie
De Talentenklas wordt verzorgd door de Academie voor Medisch Specialisten en is een initiatief van het Platform Medisch Leiderschap, de Jonge Specialist, de projectleider Medisch Leiderschap CanBetter (KNMG) en enkele opleiders met interesse voor het ontwikkelen van de leiderschapscompetenties van aios.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de Academie Medisch Specialisten.