Cursus Medisch management en ziekenhuisorganisatie

Doelgroep: aios OOR Leiden

11 dec 2017
Cursus Medisch management en ziekenhuisorganisatie Haga Ziekenhuis

"Van politieke keuzes naar ziekenhuis, spreekkamer en het salaris van de dokter: financiering, organisatie en management van de zorg en de invloed die jij daar op kan uitoefenen".

In je opleiding leer je veel over jouw medische professie en staat het medisch handelen centraal, maar wat weet jij over de organisatorische en financiële zaken daaromheen?

  • Wat weet je over het zorgstelsel en de rol van de politiek, de overheid, de zorgverzekeraars, de inspectie en de positie van de patiënt?
  • Deze zaken hebben veel invloed op de organisatie van het ziekenhuis waarin je werkt. Hoe worden deze keuzes gemaakt en welke spelers zijn daarbij betrokken? Denk aan de Raad van Bestuur, Medische Staf, MSB, afdelingen/RvE’s en de patiëntenvertegenwoordiging.
  • In wat voor soort ziekenhuis of elders kom jij later te werken, hoe is de arbeidsmarkt voor jonge klaren, en waarin ontwikkel jij je, in en na je aios-tijd? 

Op al deze vragen zullen we met elkaar proberen in te gaan tijdens de cursus “medisch management en ziekenhuisorganisatie”. Aan het eind van de middag heb je enige basiskennis opgedaan. Verdere verdieping is mogelijk in vervolgcursussen en Discipline Overstijgend Onderwijs en door met deze thema’s aan de slag te gaan op je werkplek(ken). Klik hier voor meer informatie.