Invitational Conference Dedicated schakeljaar: loopbaan of racebaan?

22 jun 2017
Invitational Conference Dedicated schakeljaar: loopbaan of racebaan? De Zilveren Vosch Utrecht

Op 22 juni 2017 vindt in Utrecht de afsluiting van het NFU-project Dedicated Schakeljaar plaats.
De afgelopen jaren heeft het dedicated schakeljaar in de verschillende UMCs vorm gekregen. Geneeskunde studenten kunnen het laatste jaar van hun opleiding benutten om alvast kennis te maken met hun latere specialisme. Een dergelijk dedicated schakeljaar is de kans om de opleiding tot medisch specialist veel meer als een continuüm vorm te geven. Het dedicated schakeljaar draagt bij aan de versnelling van de opleidingen. Deze invitational conference kijkt terug op wat er de afgleopen jaren gebeurd is door het project Dedicated Schakeljaar en kijkt ook alvast naar de toekomst.

Waar en wanneer:

Het slotsymposium vindt plaats op 22 juni 2017 van 12.00 tot 17.30 uur. De locatie is de Zilveren Vosch in Utrecht.

Programma:

Tijdens de slotsymposium wordt het project gepresenteerd en ontvangt drs. B. van den Dungen, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS uit handen van NFU-voorzitter prof. dr. E.J. Kuipers het Koersboek dat naar aanleiding van dit project verschijnt.
Keynote sprekers tijdens deze middag zijn Maarten van der Weijden, Olympisch zwemkampioen en prof. dr. F. Scheele, hoogleraar health innovation and education bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit.
Naast deze plenaire presentaties is er een gevarieerd aanbod van workshops waarin de beroepsoriëntatie voor studenten geneeskunde en de praktijk van het dedicated schakeljaar centraal staan.