Plenaire sessies

13 dec 2017
MMV-congres 2017: Inspireren, profileren, excelleren! CONGRESCENTRUM NBC, NIEUWEGEIN

Plenaire sessies:

1

IEDEREEN HEEFT TALENT! EXCELLEREN VANUIT PASSIE EN TALENTEN

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

Paul ‘t Mannetje heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het onderwijs. Naast trainer en coach is hij auteur van het boek ‘Op pad met mijn talenten’. Op basis van wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring is hij ervan overtuigd dat individuen, teams en organisaties een grotere kans krijgen om te floreren wanneer je focust op talenten in plaats van zwakke punten. En het is bovendien veel aangenamer om te doen!

2

A2AWARD

Om aios in het zonnetje te zetten is de A2Award bedacht: een schrijfwedstrijd met als thema: inspireren, profileren, excelleren, aansluitend bij het thema van het MMV-congres van de Federatie Medisch Specialisten. De winnaar, die tijdens het congres bekend zal worden gemaakt, verdient een cursusvoucher ter waarde van € 1.500. Tijdens het MMV congres mag de winnaar van de A2Award zijn/haar inspirende verhaal voordragen. Voor meer informatie bekijk de website van De Jonge Specialist.

3

EXCELLEREN IN GENERALISME

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

Bij excelleren denken we al snel aan die superspecialist, die alles weet over één specifiek onderwerp. Maar een generalistische blik biedt minstens zoveel mogelijkheden om te excelleren.

Jan van Lith (hoogleraar en opleider gynaecologie), Anneke Kramer (hoogleraar en opleider huisartsgeneeskunde) en Kiki Lombarts (hoogleraar Professional Performance) laten hun licht schijnen op dit thema ‘gericht op de toekomst van de gezondheidszorg’ en gaan met elkaar in discussie over onder andere deze vragen: Is specialiseren in generalisme mogelijk? Hoe geef je dit vorm binnen de verschillende opleidingen? En hoe leer je aios om over de grenzen van hun specialisme heen te kijken en patiënten holistisch te benaderen?