Topclass kwaliteit, veiligheid en innovatie OOR Oost Nederland

5 apr 2017
Topclass kwaliteit, veiligheid en innovatie OOR Oost Nederland Nijmegen

Om verder inhoud te geven aan het profiel Kwaliteit en Veiligheid heeft de OOR ON een Topclass Kwaliteit, Veiligheid en Innovatie ontwikkeld voor aios uit de OOR Oost Nederland. Deze Topclass is geïnspireerd op de NFU Master Kwaliteit en Veiligheid in de patiëntenzorg.

De focus tijdens deze topclass ligt op het uitvoeren van een kwaliteitsverbeterproject op de eigen afdeling. Tijdens 6 contactmomenten wordt de aios daarnaast geïnspireerd en op weg geholpen op de volgende onderwerpen:

  • De P-D-C-A- Cyclus en projectmatig leren werken;
  • Het maken van een compleet plan van aanpak met aandacht voor alle actoren en stakeholders bij je project;
  • Patiëntgerichtheid en de rol van de patiënt bij (de opzet en uitvoering van) je project;

Keuzes

Aios houden regelmatig gesprekken met hun opleider over het verloop van de eigen opleiding en de aanstaande doelen en keuzes die gezamenlijk gemaakt worden. Het resultaat daarvan wordt vastgelegd in een Individueel Opleidingsplan (IOP). Om tegemoet te komen aan de eisen die maatschappen, toekomstige werkgevers, maar vooral ook de aios zichzelf opleggen kiezen aios in toenemende mate een thema waarin hij/zij zich onderscheidt: een profielkeuze.

Profielen

Om als aios jezelf te onderscheiden kiezen steeds meer aios een thema waarin hij/zij zich onderscheidt: een profielkeuze. Binnen de OOR ON wordt ingezet op het ontwikkelen van tools voor het juist inrichten van zo’n profiel, zoals een topclass.

Data

De concept-contactdagen van de Topclass zijn: 5 en 6 april, 11 en 12 mei, 21 en 22 juni, 10 november 2017. Voor meer informatie ga naar deze website.