Workshop Ambities in balans: Voluit werken én leven

De workshop is bedoeld voor artsen, vrouwen en mannen, die bij het combineren van werken en zorgen willen vasthouden aan de drive en ambities waarmee ze destijds aan hun studie geneeskunde begonnen en daarbij op hun eigen manier hun ‘artsenleven’ willen vormgeven. In de spitsuurfase van je leven met een (jong) gezin verdwijnen ambities vaak langzaam uit beeld of gaan zwaarder vallen. Zeker wanneer je partner ook een baan heeft. Je wilt immers een goede arts zijn en ook een goede ouder, partner, zoon/dochter, zus/broer, vrijwilliger… Het combineren van deze rollen geeft energie en inspiratie, maar kan de balans ook doen omslaan in stressvol en energievretend bestaan. Als je leven dan gaat voelen als overleven, wordt er vaak voor gekozen alles maar wat ‘minder’ te doen. Minder uren werken, minder ruimte voor je ambities, minder tijd voor jezelf. Toch is minderen vaak niet de enige én ook niet de echte oplossing. Met deze keuze lever je in op je dromen, je ambities en jezelf. Het is vaak hét recept voor nieuwe teleurstellingen en frustraties. De sleutel naar jouw artsenleven ligt in het maken van gerichte keuzes die werkelijk bij je passen.

11 okt 2017
Workshop Ambities in balans: Voluit werken én leven Utrecht

Programma:

Deze workshop geeft je praktische en onderbouwde handvatten. Het laat je zien en ervaren hoe jij jouw eigen professionele en persoonlijke ambities ten volle kunt benutten en waarmaken. Daarbij geldt dat keuzes maken ook betekent dat je bepaalde dingen niet kunt doen. Tijdens de workshop verzamel je de belangrijkste bouwstenen voor je eigen artsenleven. Met als doel voluit werken én leven.

Na de workshop:

  • heb je concreet zicht op je ambities en ook wat je niet ambieert;
  • weet je welke zaken jou hierbij belemmeren en een gevoel van overleven kunnen geven;
  • beschik je over duidelijke en praktische handvatten om je (meervoudige) ambities op een positieve en eigen manier te combineren en;
  • heb je helder in beeld welke stappen (middels een plan) je daartoe wilt nemen, wie je daarbij kunnen helpen, evenals de tips die jou helpen aan je ambities vast te houden.

Doelgroep:

Artsen (in opleiding) die hun werkambities op een eigen positieve manier willen combineren met hun privéleven.

Duur:

Twee dagdelen, na ca. 4-6 weken een telefonisch follow up gesprek. Dit gesprek biedt je de mogelijkheid om na een aantal weken nog eens persoonlijk te reflecteren op je eigen ambities en plan

Kosten:

Aios: € 300,- (KNMG-leden) , € 400,00 (niet-leden)
Specialist: € 450,- (KNMG-leden), € 650,- (niet-leden)

Meer informatie:

Meer informatie is te vinden op de website van de KNMG.