Wie wint dit jaar de Opleidingsprijs?

03 juli 2017

Ieder jaar wordt tijdens de AIOS Upgrade de Opleidingsprijs uitgereikt. Dit jaar staat de AIOS Upgrade – en daarmee ook de Opleidingsprijs - in het teken van Value Based Healthcare. Wordt er in jouw opleiding voldoende aandacht besteed aan onderwerpen als gedeelde besluitvorming, verwachtingsmanagement en bewustwording van zorgkosten? Is jouw opleider innovatief en geeft hij/zij jou voldoende handvatten voor de toekomst? Nomineer jouw opleider dan nu voor 'Opleider van het jaar 2017'.

Uit alle genomineerde opleiders wordt door een jury (bestaande uit aios, opleiders en de winnaar van de Opleidingsprijs 2016) een selectie gemaakt van 3 opleiders. Begin september worden deze nominaties bekend gemaakt.

Van de drie genomineerden worden korte filmpjes gemaakt, die tijdens de AIOS Upgrade worden getoond. Op basis van deze filmpjes bepalen de aanwezige aios wie de opleider van 2017 wordt.

Eerdere winnaars

De afgelopen jaren zijn de volgende opleiders er met de trofee vandoor gegaan:

2016: Stefaan Bergé, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg, Radboudumc

2015: Watske Smit, internist-nefroloog, Jeroen Bosch ziekenhuis

2014: Jacqueline Stouthard, internist-oncoloog, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

2013: Frank van den Hoogen, KNO-heelkunde, Radboudumc

2012: Paul Jansen, geriater, UMC Utrecht

2011: Didi Braat, gynaecoloog, Radboudumc

2010: Paetrick Netten, internist, Jeroen Bosch Ziekenhuis

2009: Robert Pierik, chirurg, Isala Klinieken

 

De winnaar van 2017 krijgt, naast de prijs, een geldbedrag dat besteed mag worden aan het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. Deze prijs wordt ondersteund door het ministerie van VWS.